Festivaalin todelliseen saavutettavuuteen liittyy vahvasti oikeanlainen kohtaaminen sekä se, että tapahtuman kaikilla järjestäjillä on yhtäläinen näkemys siitä, millainen on yhdenvertainen tapahtuma. Niinpä olemme rakentaneet hankkeessa koulutuspaketit sekä yhdenvertaisesta tapahtumasta että esteettömästä kohtaamisesta.

Koulutuspäivä antaa osallistujille perustietoa, ajattelemisen aihetta ja yksinkertaisia, jokapäiväiseen elämään sovellettavia vinkkejä yhdenvertaisen tapahtuman järjestämisestä ja kaikenlaisten ihmisten kohtaamisesta.

Osallistujat pääsevät tutustumaan myös Kaikkien Festari -hankkeen kansainväliseen artistirosteriin, joka sisältää upeita artisteja ympäri maailmaa kaikilta taiteen aloilta. Rosteri on helppo työkalu tapahtumille ensi vuoden ohjelmistojen suunnittelussa, osana Tampere 2020 tasa-arvon vuotta.

Tiistai 29.10.2019 kello 10:00-17:00

Tampereen Pääkirjasto Metso – Kuusi-sali

Osoite: Pirkankatu 2, 33101 Tampere

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Kaikkien Festari -hanke, ACCAC Global ja Pirkanmaan festivaalit ry.

Koulutus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen ti 22.10.2019 mennessä.

Päivän ohjelma

10:00     Pirkanmaan Festivaalit ry:n tervetuliaissanat (Susanna Koskimaa)

10:10      Esteettömän kohtaamisen ABC -koulutus (vapaaehtoinen)

Esteettömän kohtaamisen ABC -koulutus sopii kenelle tahansa palveluammatissa toimivalle. Aluksi käydään terminologiaa ja päivän sisältö läpi. Sen jälkeen ovat vuorossa näytellyt ja tarkoituksellisesti epäonnistuneet kohtaamistilanteet, jotka puretaan yhdessä. Näiden konkreettisten esimerkkien avulla päästään käytännönläheisesti käsiksi teoriaan, jota elävöitetään lyhyillä ryhmässä toteutettavilla harjoituksilla. Erilaisiin vammoihin ei sinänsä mennä sen syvemmälle, vain niihin, joiden huomaamisen kautta voi toimia oikein tai väärin kohtaamistilanteissa. Esimerkiksi tulkin välityksellä kommunikointi tai avun tarjoaminen loukkaamatta henkilön omaa tilaa.

(Vetäjät: Kirsi Mustalahti ja Janna Maula)

12:00      Omakustanteinen lounas

12:45      Kahvihetki ja pullat (viimeistään kaikki osallistujat paikalla)

13:00      Kaikkien Festari -artistirosteri

13:10      Pirkanmaan Festivaalit ry esittäytyy (Toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto)

13:20      Yhdenvertainen tapahtuma -koulutus

Yhdenvertainen tapahtuma -koulutus on suunnattu tapahtumajärjestäjille. Siinä käydään läpi saavutettavuuden osa-alueita ja mietitään saavutettavuutta erilaisten käyttäjäryhmien (yleisö/artistit) näkökulmasta, omien kokemusten ja case-esimerkkien kautta. Tavoitteena on saada järjestäjät näkemään omat tapahtumansa uusin silmin, innostaa heitä saavutettavuuden suunnitteluun ja tapahtuman saavutettavuussuunnitelman kirjallisen, tarkistettavissa olevan dokumentin laatimiseen,  sekä tiedotukseen panostamiseen. Joskus erilaiset yleisöt on otettu huomioon, mutta tapahtuman saavutettavuustietoa ei löydy nettisivuilta tai muista tiedotuskanavista.

(Vetäjät: Kirsi Mustalahti ja Janna Maula)

15:10      Lyhyt tauko

15:15      Kaikkien Festari -hankkeen ja Tähtiartistin esittely

15:45      Päätöskahvit ja suolainen pala + networking

n.16:30  Koulutus loppuu

Ilmoittautumislomake

Organisaatio on PirFest ry:n jäsen

Osallistun 10:00-12:00 Esteettömän kohtaamisen ABC -koulutukseenOsallistun 12:45-17:00 iltapäivän ohjelmaan