ROUTE 6353

Teoskuvaus

Tanssiteoksen inspiraationa ovat kaikki maailman kiertomatkat. Matkaajina lavalla nähdään parhaat kaverit Titta ja Julie. Varaudu kauniisiin maisemiin, yllättäviin käänteisiin, matkaoppaaseen, joka osaa muuttaa ihmisen leijonaksi ja kyytiin liftaavaan flamingoon.

Koreografia Favela Vera Ortiz
Tanssi Titta Court ja Julie Cleves
Äänisuunnittelu Johanna Storm
Lavastus Lotta Esko
Video Lotta Esko ja Shubang Singh
Valokuvat Marko Mäkinen
Tuotanto Rasa Collective
Tukijat Taiteen Edistämiskeskus, Niilo Helanderin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö, European Culture Foundation

Työryhmän esittely

Favela Vera Ortiz
Favela Vera Ortiz on suomalais-argentiinalainen koreografi. Hän on työskennellyt koreografina vuodesta 2001 alkaen, jolloin valmistui Tukholman Danshögskolanin koreografilinjalta. Omia näyttämöteoksia ovat mm. Crossing Latitudes (2018), Aventuristi (2016), La Chasse (2014), Equuleus (2014) ja 21 muistiota ihmisestä (2011). Näyttämöteosten lisäksi Favela Vera Ortiz on toteuttanut lukuisia tilasidonnaisia projekteja, galleriaesityksiä sekä videoteoksia, sekä Suomessa että ulkomailla.

Julie Cleves
Julie Cleves on valmistunut Candoco Dance Company:n Foundation kurssilta Lontoossa (2007) ja osallistunut lukuisiin työpajoihin eri puolilla Eurooppaa. Hänellä on myös MA in Art & Design Leeds:in yliopistosta (1994). Hän on työskennellyt useiden koreografien kanssa kuten Marc Brew, Christian From ja Robbie Synge sekä toiminut tanssijana integroidun tanssin ammattilaisryhmässä Spinn Göteborgissa 2010-2017. Tällä hetkellä Julie työskentelee freelancerina.

Titta Court
Vuodesta 1991 lähtien valmistuttuaan Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta tanssitaiteen maisteriksi Titta Court on ahkeroinut tanssijana, koreografina, opettajana, tuottajana ja mentorina. Palattuaan Pohjois-Suomeen vuonna 1997 hän on aktiivisesti tehnyt tanssitaidetta näkyväksi vieden esityksiä poikkeuksellisiin tiloihin, toteuttanut erilaisia monitaiteellisia produktioita ja tehnyt kansainvälistä yhteistyötä.

Lotta Esko
Lotta Esko (MA 2002 Aalto-yliopisto) työskentelee kuvataiteen ja esittävän taiteen parissa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Helsingissä, Amsterdamissa ja Torontossa ja osallistunut yhteisnäyttelyihin mm. New Yorkissa. Lavastuksia Lotta Esko on suunnitellut yli neljäänkymmeneen nykytanssi,- ja teatteriproduktioon, sekä oopperaan ja elokuvaan. Venetsian 2012 musiikkibiennaaliin Esko suunnitteli skenografian Kristiina Helinin nykyoopperaan ”Serial Sevens”.

Johanna Storm
Äänitaiteilija Johanna Storm on valmistunut Teatteritaiteen maisteriksi (2005) ja lisäksi hänellä on MA opintoja Aalto yliopistosta vuodesta 2012. Hän on työskennellyt sekä tanssi- että teatteritaiteen parissa ja myös radiolle ja televisiolle. Hän sain ÄÄNISÄDE palkinnon vuoden 2014 parhaasta äänisuunnittelusta näytelmään Kuningas kuolee.

 

Tietoa tapahtumajärjestäjälle

Esityksen kesto: 50 minuuttia
Ryhmän koko: 5 henkilöä
Kaupunki, josta matkustaa:Tornio, Rovaniemi, Espoo, Lontoo
Tilatoive: Esitystilan toivottu koko noin 9 x 10 metriä
Tekniikan tarve/rider: Tilaan tarvitaan äänentoistojärjestelmä, valkoinen tanssimatto sekä näyttämövalot. Teoksessa on videoprojisointi eli tarvitsemme myös takaseinän kokoisen valkoisen projisointikankaan ja hyvälaatuisen videotykin, joka ripustettu kattoon.
Tilan rakennukseen sekä harjoituksiin tilassa tarvitaan mielellään yksi kokonainen päivä, mutta minimissään noin 5 tuntia. Purku kestää noin 1-2 tuntia.
Media: www.tittacourt.com/route-6353
Muuta huomioitavaa:

Lähetä kysely