Pekka Heikkinen: Näillä mennään -monologi

Näillä mennään -monologinäytelmä pohjautuu näyttelijä Pekka Heikkisen elämän tositapahtumiin. Näytelmä kertoo elämän mukiloimasta ihmisestä, halvaantuneesta näyttelijästä, joka vuosien hiljaiselon jälkeen palaa teatterikentälle. Viiteentoista vuoteen hän ei ole ollut yleisön edessä näyttämöllä, mutta viisitoista vuotta hän on näytellyt – koko ajan ja kaikille, itselleenkin. Intohimo teatteria kohtaan ajaa hänet takaisin lavalle. Pakomatka kivuista ja irtiotto kulman takana väijyvästä katkeruudesta on alkanut. Päähenkilössä herää periksiantamattomuus ja elämänjano.

Esitys sai ensi-iltansa Helsingin juhlaviikoilla 2013. Monologinäytelmän on ohjannut ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Huttu-Hiltunen. Se on luonteeltaan koominen ja kannustava, kuitenkin unohtamatta elämän julmaa puolta. Monitasoinen esitys ulottuu runoista ja lauluista aina suorasukaiseen ja väkevään dialogiin, jota päähenkilö käy muiden muassa Jumalan kanssa.

Heikkinen rynnii pelon ja häpeän läpi vastaillen samalla monenkirjaviin kysymyksiin, joita ihmiset halvaantuneelle henkilölle tapaavat esittää. Näillä mennään -esitys on kriitikoiden ja yleisön kiittämä.

Sitä on esitetty Suomessa teattereiden lisäksi paikoissa, joista ihmiset harvemmin teatteriin lähtevät, esimerkiksi kuntoutuslaitoksissa. Esitys on vieraillut myös muualla Euroopassa ja se on käännetty englanniksi, saksaksi, viroksi ja liettuaksi.

Näyttelijä Pekka Heikkinen

Tietoa tapahtumajärjestäjälle:

Kesto: 60 minuuttia
Ryhmän koko: 1 hlö
Kaupunki/Maa josta matkustaa: Tampere
Tilatoive:
Tekniset toiveet: Sovellettavissa moneen
Media: