Pirkko Uitto: Kuka lohduttaisi Nyytiä

Tove Jansson: Kuka lohduttaisi Nyytiä (suom. Kirsi Kunnas)
Esitys laulaen, viittomakielellä sekä multimedian keinoin.

Solistikertoja: Pirkko Uitto
Ohjaus: Eero Enqvist
Musiikki: Kaj Kangas
Projisoinnit: Otto Laakso
Ensi-ilta: Jyväskylän kaupunginteatteri 2016

Janssonin iätön ja rakastettu kertomus herää eloon valloittavalla tavalla kun Pirkko Uitto tuo tarinan näyttämölle puheen, laulun ja Janssonin alkuperäisistä piirroksista projisoitujen kuvien kautta. Pienen ja aran Nyyti -peikon seikkailu kertoo ujoudesta, yksinäisyydestä ja pelon voittamisesta – siitä kuinka rohkeuden voi löytää ja pelon selättää. Tarinan lämpö ja lohdullinen sanoma sykähdyttää katsojaa iästä riippumatta!

Esitys on läpisävelletty lauluiksi alkuperäisen kuvituksen inspiroimana ja eri tyylilajeilla innostavasti leikitellen. Esityksen lämmin ja taianomainen tunnelma elää kiehtovasti vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.

Ensi-ilta oli Jyväskylän kaupunginteatterissa keväällä 2016, jossa sitä esitettiin loppuunmyydyille katsomoille. Sen jälkeen esitys on kiertänyt eri puolilla Suomea Suomen Kulttuurirahaston;Taidetta hoitolaitoksiin; -apurahan turvin. Lisäksi esitys on vieraillut Kööpenhaminassa, Kathmandussa ja Reykjavikissa. Tähän mennessä esityksiä on ollut yli viisikymmentä.

Esityksen oikeuksia valvoo: Moomin Characters

 

Tietoa tapahtumajärjestäjälle

Esityksen kesto: 45 minuuttia
Ryhmän koko: 1 henkilö (+ 1 teknikko tilanteesta riippuen)
Kaupunki, josta matkustaa: Tampere
Tilatoive: min. 3 x 4 metriä
Tekniikan tarve/rider: videotykki, valkokangas, tai vaalea seinä, äänentoisto (jos tila on iso esiintyjä tarvitsee sankamikrofonin)
Media: yle.fi/uutiset/3-8712681
Muuta huomioitavaa: Ikäsuositus 3-103 vuotta