Trubaduuri Jukka Törmä

Jukka Törmä on tamperelainen pitkän linjan muusikko, joka on vaikuttanut suomalaisessa musiikkielämässä jo neljällä vuosikymmenellä. Musiikki-innostus alkoi nuorena rokkikuvioista ja keikoilla alettiin käydä jo 1970-luvun puolessa välissä.

Ensimmäinen varteenotettava Törmän kokoonpano oli Ruinari-Einari joka kävi keikoilla varsin ahkerasti. Keikkamyyjänä oli silloin legendaarinen Tappi… Suojanen. Ensimmäinen levy Jukka Törmä & Omuna (RCA-Kerberos) ilmestyi vuonna 1981 Juice Leskisen tuottamana. Toinen pitkäsoitto Jukka Törmä & Omuna: Työttömän arkipäivä (RCA-Kerberos) myöskin Juicen sekä Heikki Silvennoisen tuottama ilmestyi vuonna 1983. Esiintymisiä oli runsaasti mm. Provinssirock, Saapasjalkarock, Suistomaan soittopäivät, Tavastia, Alibi, Tampereen YO-talo MTV, TV2, ym.

Omuna-yhtyeen hajottua Törmä alkoi tehdä trubaduuri-keikkoja yksin kitaransa säestyksellä ja innostui myös lastenmusiikista esiintyen kolmenatoista kesänä Särkänniemen Lasten eläintarhassa. Vuosien saatossa hän on saavuttanut legendaarista mainetta katusoittajana ja kuuluukin eittämättä Tampereen kesäiseen katukuvaan.

Törmä on Katusoiton Suomen mestari 99. Pelkkä katusoittomestaruus ei riittänyt, joten laululla ”Oton päivä” lohkesi sitten Juomalaulun Suomen mestaruus seuraavana vuonna. Keikkoja riitti ja mies perusti uuden orkesterin jonka kanssa hän esiintyy trubaduurikeikkojen ohessa. Uusi levy Jukka Törmä: Lähellä sua ilmestyy lähiaikoina. Levyä on tehty pitkään ja hartaudella ja keikoilla uudet laulut ovatkin saaneet varsin innostuneen vastaanoton. Kyseiseltä levyltä julkaistiin single: Lähellä sua (Olarin musiikki 2001) ja laulu on soinut eri radioasemilla varsin mukavasti.

Kaikkien Festari -artistina Jukka Törmä on mukana nimenomaan trubaduurina, mutta mahdollisuutta erilaisiin suurempiin kokoonpanoihin voidaan tiedustella.

Trubaduuri Jukka Törmä

Tietoa tapahtumajärjestäjälle

Esityksen kesto: 30-60 minuuttia
Ryhmän koko: 1-5 hlö
Kaupunki, josta matkustaa: Tampere
Tilatoive:
Tekniikan tarve/rider: Riippuu kokoonpanosta
Media: www.jukkatorma.fi
Muuta huomioitavaa: