Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi Kaikkien Festari -hankkeen maksuttomaan lanseeraustilaisuuteen.

Torstai 25.4.2019 kello 10.00 – 15.00
Paikka on Kulttuuritalo Laikun Musiikkisali, Keskustori 4, Tampere
Ilmoittaudutan mukaan sivun alaosan lomakkeella viimeistään 23.4.

Kaikkien Festari on Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ACCAC Globalin toteuttama suunnannäyttäjä kokeiluhanke, jossa pureudutaan festivaalien inkluusioon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen myös esiintyjien osalta. Tavoitteena on hankkeen myötä tehdä tunnetuiksi ja näkyviksi ne festivaalit ja tapahtumat, jotka toteuttavat syrjimättömyyttä toimivat yhdenvertaisuuden suunnannäyttäjinä.

Teemme hankkeeseen mukaan lähtemisen tapahtumille ja festivaaleille mahdollisimman helpoksi, sillä monipuolinen artistirosterimme sisältää jo nyt ennen näkemättömiä taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä Suomesta ja ulkomailta. Taiteilijaesittelyihin voit tutustua, vaikka heti tästä linkistä.

Yksi tärkeimmistä asioista on tietysti esteettömyyden toteutuminen takatiloissa ja lavalla, jotta apuvälineitä käyttävät taiteilijat ja taiteilijaryhmät voivat esiintyä tapahtumissa.

Osallistuminen kannattaa, sillä tapahtumajärjestäjä hyötyy saavutettavuuden kehittämisestä monin tavoin. Tapahtuman asiakaspalvelu paranee ja mahdollisuudet tavoittaa uusia kävijöitä kasvavat. Esteettömyyden ja moninaisuuden edistäminen lisää myös tapahtuman yhteiskunnallista uskottavuutta ja houkuttelevuutta. Taiteilijoille avautuu Kaikkien Festarin kautta uusia esiintymismahdollisuuksia.

Alkuvuoden aikana olemme saaneet lukuisia esiintyjäehdotuksia mm. musiikin, tanssin, teatterin ja kuvataiteen aloilta läheltä ja kaukaa. Toivottavasti löydämme vielä lisääkin.

Päivän ohjelma

10.00 – 12.00 Saavutettavuus ja tapahtumien yhteiskunnallinen uskottavuus

  • Esteettömyys osana lakisääteistä yhdenvertaisuussuunnitelmaa; Hanna Karojärvi, esteettömyys ja vammaisasiamies, Tampereen kaupunki
  • Case esimerkkejä kokemuksista mm. Tampere Guitar Festival

12.00 – 13.00 Kahvitauko

13.00 – 15.00 Kaikkien Festari lanseeraus ja hyödyt festivaaleille

Ilmoittautuminen


Osallistun koko päiväksiOsallistun vain 10:00-12:00Osallistun vain 13:00-15:00