Kaikkien Festari on festivaali, joka ottaa saavutettavuuden tosissaan ja on valmis avaamaan lavansa kaikille esiintyjille vammaisuudesta tai muusta erityisestä tuen tarpeesta riippumatta. Tarjoamme festivaaleille käyttöön artistirosterimme ja teemme yhteistyötä esiintyjätilojen esteettömyyden varmistamiseksi.

Tapahtumajärjestäjä hyötyy saavutettavuuden kehittämisestä monin tavoin.Tapahtuman asiakaspalvelu paranee ja mahdollisuudet tavoittaa uusia kävijöitä kasvavat. Esteettömyyden ja moninaisuuden edistäminen lisää myös tapahtuman yhteiskunnallista uskottavuutta ja houkuttelevuutta.

Jokaisella on oikeus kulttuuriin, sen kokijana, tekijänä ja näkijänä!

Pienetkin teot merkitsevät

Tilannekartoitus

Vetäjä: Kirsi Mustalahti
Kesto: 2 tuntia
Hinta: 250,00 EUR (sis. alv 24%) + matkakulut


KF-hanke istuu saman pöydän ääreen tapahtumajärjestäjän kanssa keskustelemaan esteettömyydestä/erityistarpeisuudesta. Miten se nähdään? Mitä sen eteen on jo tehty? Mitä olisi mahdollista vielä tehdä ja mihin tapahtumajärjestäjä olisi itse valmis?

Yhdenvertainen tapahtuma -koulutus

Vetäjät: Kirsi Mustalahti ja Janna Maula
Kesto: 2 tuntia
Hinta: 580,00 EUR (sis. alv 24%) +matkakulut


Koulutus on suunnattu tapahtumajärjestäjille. Siinä käydään läpi saavutettavuuden osa-alueita ja mietitään saavutettavuutta erilaisten käyttäjäryhmien (yleisö/artistit) näkökulmasta, omien kokemusten ja case-esimerkkien kautta. Tavoitteena on saada järjestäjät näkemään omat tapahtumansa uusin silmin, innostaa heitä saavutettavuuden suunnitteluun ja tapahtuman saavutettavuussuunnitelman kirjallisen, tarkistettavissa olevan dokumentin laatimiseen, sekä tiedotukseen panostamiseen. Joskus erilaiset yleisöt on otettu huomioon, mutta tapahtuman saavutettavuustietoa ei löydy nettisivuilta tai muista tiedotuskanavista.

Esteettömän kohtaamisen ABC -koulutus

Vetäjät: Kirsi Mustalahti ja Janna Maula
Kesto: 2 tuntia
Hinta: 580,00 EUR (sis. alv 24%) +matkakulut


Koulutus sopii kenelle tahansa palveluammatissa toimivalle. Aluksi käydään terminologiaa ja päivän sisältö läpi. Sen jälkeen ovat vuorossa näytellyt ja tarkoituksellisesti epäonnistuneet kohtaamistilanteet, jotka puretaan yhdessä. Näiden konkreettisten esimerkkien avulla päästään käytännönläheisesti käsiksi teoriaan, jota elävöitetään lyhyillä ryhmässä toteutettavilla harjoituksilla. Erilaisiin vammoihin ei sinänsä mennä sen syvemmälle, vain niihin joiden huomaamisen kautta voi toimia oikein tai väärin kohtaamistilanteissa. Esimerkiksi tulkin välityksellä kommunikointi tai avun tarjoaminen loukkaamatta henkilön omaa tilaa.