Trubaduuri Jukka Törmän terveiset Provinssista 2019

Siitä oli jo jonkin verran aikaa, kun viimeksi keikkailin Provinsissa. (1982) Järjestysmies portila totesi: Sinäkin alvariinsa ramppaat täällä! Eipä muuta kuin HippiHiase parkkiin Backstagelle ja sitten ryhdyttiin ilonpitoon.

Paljon, tai oikeastaan kaikki on muuttunut sitten viime käynnin. Lavoja oli toista kymmentä ja erilaisia palveluja oli runsaasti. Ennen sai vain makkaraa ja ranskalaisia ja vessoihin oli sadan metrin jonot. No nykyään on tarjolla kaikkea mitä kuvitella saattaa. Leirintäalueella oli muuan makkaramerkki pystyttänyt oman grillialueen, jossa tarjoiltiin ilmaista makkaraa grillattavaksi. Aurinko helli festarivieraita koko viikonlopun ja fiilis oli leppoisan mukavaa. Järjestäjät kertoivat kansan olevan varsin kiltisti. Tangomarkkinoilla on kuulemma paljon enemmän järjestyhäiriöitä kuin Provinsissa.

Esiintyjälista oli melkomoinen ja yksi ihminen ei millään pysty kaikkia pongaamaan, joten otin viikonlopun vieton varsin rennosti. No tulihan sitä katsuttua mm- Tuure Kilpeläinen, Agents, Jona, Maustetytot, Ville Valo ja Agents, Juha Tapio, Limp Bizkit, Dave Lindholm, Alma, Pyhimys ja Saimaa, Sokko ja Mamu, Pekko Käppi ja moni muu.

Provinssi oli julistautunut esteettömäksi festivaaliksi ja sitähän se oli. Invavessoja oli useita ja kaikilla lavoilla oli katsomot pyöratuolihenkilöille ja niissä omat järjestysmiehet valvomassa, että kaikki toimii. Tosin Tönnävänsaari on pyörätuolilaisille melko hankala liikkua pehmeän maaston takia, varsinkin jos liikkuu ilman avustajaa. Tosin ihmiset olivat erittäin avuliaita ja auttoivat usein pyytämättä hankalissa paikoissa. Monesti ihmiset päästivät allekirjoittaneen jonon ohi ruoka ja juomapaikoissa. Tämä jos mikä on todellista esteettömyyttä.

Esteettömyys toteutuu vain silloin kun ihmisten asenteet ovat kohdallaan, niin kuin Provinsissa oli. Duo-kaverini Aapo tyttöystävineen saapui lauantaina pelipaikalle hyvissä ajoin ennen keikkoja. Eiku leiri pystyyn ja järjestäjän hommaamalla kyydillä kohti Seinäjoen keskustaa. Keikkapaikkana Pop Up kahvila keskellä toria. Fiilis oli leppoisan mukava ja ihmiset pysähtyivät kuuntelemaan musisointiamme. Jouduin jopa antamaan pari nimikirjoitusta innokkaimmille kuulijoille. Toinen keikka oli sitten festarialueella Side Show Stagella. Lava sijaitsi aivan pääportin läheisyydessä, joten kuulijoita oli varsin paljon. Nuoremmat naishenkilöt taisivat jäädä meitä katsomaan Aapon takia, joka on varsin komea rastatukkainen kolmekymppinen nuori mies!

Sen verran pyyhkeitä Provinssi saa, että esiintymislavalle ei ollut portaita, saati sitten luiskaa. Tosin olen tottunut jo siihen, ettei monellakaan esiintymislavavalla ole huomioitu liikuntarajoitteisia. Eikun kikkailemalla (lue konttaamalla) lavalle ja homma käyntiin. Onneksi minulla oli oma mixeri ja mikit mukana, koska lavalle oli tuotu ainoastaan YKSI mikrofoni. Meinasi pistää kiireeksi tiukan aikataulun takia. Loppujen lopuksi keikka sujui varsin erinomaisesti ja pysyimme aikataulussa.

Iso kiitos Provinsille ja varmasti näemme myös tulevaisuudessa.
Terveisin trubaduuri Jukka Törmä

Valokuva Marianne Mäkinen

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *