Esittävän taiteen saavutettavuus teemana 20.8. seminaarissa Helsingissä

Yhdemvertaisuuden ja inkluusion edistäminen on yksi tämän hetken suurimmista puheenaiheista muuttuvassa maailmassa. ACCAC Global on kutsuttu esittelemään yhteisön kansainvälistä toimintaa ja kokemuksia inkluusion toteutumisesta ja saavutettavuuden edistämisestä Suomessa ja globalien toimintojen kautta.

Nordisk kulturkontaktin tiloissa (Kaisaniemenkatu 9, Helsinki) toteutuva seminaari on kaikille avoin, löydät alta vielä tietoja tilan esteettömyydestä.

Accessibility in performing arts on kaikille saavutettavuudesta kiinnostuneille esittävän taiteen ammattilaisille suunnattu englanninkielinen seminaari. Se esittelee kotimaisia ja pohjoismaalaisia toimijoita, joiden erityisosaamista on inklusiivisuus. Case-esittelyjen lisäksi seminaarin toisessa osassa keskustellaan mm. siitä, mitä inklusiivisuus esittävissä taiteissa tarkoittaa kansainvälisessä työskentely-ympäristössä sekä mitkä ovat inklusiivisuuden tulevaisuudennäkymät.

Ohjelma:

10-12:00 Kotimaiset organisaatiot esittelevät toimintaansa:
Kirsi Mustalahti, Accessible Arts and Culture ACCAC
/ Kaikkien festivaali
Outi Salonlahti, Kulttuuria kaikille -palvelu
David Kozma, Globe Art Point
12-13:00 Omakustanteinen lounas
13-14:30 Paneelikeskustelu. Moderaattori Outi Salonlahti.
Osallistujat: Koreografi Beniamino Borghi (FI), Sally
Davison (FI), Geddy Aniksdal (NO),
Kirsi Mustalahti (FI)
14:30-15 Kahvia ja verkostoitumista

Panelistit
Koreografi Beniamino Borghi
Kaaos Companyn taiteellinen johtaja Sally Davison http://danceabilityfinland.com/kaaos/
Ohjaaja ja näyttelija Geddy Aniksdal http://en.grenlandfriteater.com/
ACCAC Globalin perustaja ja puheenjohtaja Kirsi Mustalahti https://kaikkienfestari.fi/en/home-en/

Esteettömyys
TING-Sali Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä on esteetön. Valitettavasti Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä ei ole käytössä induktiosilmukkaa, sillä ulkopuolinen häiriö aiheuttaa sen, ettei induktiosilmukkaa voida käyttää seminaaritilassa. Avustavat koirat ovat tervetulleita. https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/kirjasto/

*** Seminaari on osa Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten Korea-Nordic Connection -yhteistyöohjelmaa, jonka tavoitteena on luoda pohjaa yhteistyölle pohjoismaalaisten ja korealaisten esittävän taiteen toimijoiden välille. Ohjelman teema vuonna 2019 on saavutettavuus. Ohjelman muut kumppanit ovat Performing Arts Hub Norway, Swedish Arts Council, Danish Arts Foundation sekä Korea Arts Management Service. ***

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *