Kaikkien Festarin lanseeraustilaisuus Tampereella 25.4. oli onnistunut

Kaikkien Festari on ACCAC Globalin Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella toteuttama hanke, jossa pureudutaan festivaalien inkluusioon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen niin katsojien kuin esiintyjien osalta.

Hankkeen tavoitteena on tehdä tunnetuiksi ja näkyviksi ne festivaalit ja tapahtumat, jotka toteuttavat syrjimättömyyttä ja toimivat yhdenvertaisuuden suunnannäyttäjinä. Tehdäksemme uusien esiintyjien löytymisen mahdollisimman helpoksi, ylläpidämme ja kehitämme artistirosteria, joka jo nyt sisältää monipuolisen kattauksen eri taiteenalojen ammattilaisia Suomesta ja ulkomailta. Varmistaaksemme erityistarpeisten artistien olosuhteet, toteutamme esteettömyyskartoituksen ja konsultoimme tapahtumajärjestäjää saavutettavuudesta.

Kaikkien Festarin lanseeraustilaisuus 24.5. Tampereella oli onnistunut ja mielenkiinto hanketta kohtaan on ollut päätähuimaava :).

Tilaisuudessa kuulimme Tampereen kaupungin esteettömyys- ja vammaisasiamies Hanna Karojärven puheenvuoron kaupungin yhdenvertaisuussuunnittelusta ja Tampere Guitar Festivalin Marko Salosen kokemuksia TGF:n saavutettavuudesta vuodesta 2011 lähtien.

Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa esiintyivät artistirosterin taiteilijat pianisti Isto Ilomäki, haitaristi Joose Ojala, näyttelijä Pirkko Uitto sekä koomikko Tommi Vänni & Alaa Salonen.

Julkistimme tilaisuudessa myös ensimmäiset tähtihaastajamme. Roope Salminen ja Kalle Lindroth haastavat kesällä 2019 haluamansa festivaalin mukaan Kaikkien Festari -hankkeeseen. Haastamalla tähti tarjoutuu esiintymään festivaalilla sillä ehdolla, että vähintään hänen palkkionsa suuruinen summa käytetään saavutettavuuden parantamiseen tai erityistarpeisiin esiintyjiin vuonna 2020.

Nyt työ voi alkaa tavoitteenamme onkin saada jo tänä vuonna mukaan 10 festivaalia. Ensimmäiset mukana olevat festivaalit ovat Lasten Festivaali Kutitus, Likkojen Lenkki, Lieksan Vaskiviikko, Pispalan Sottiisi ja Tampere Guitar Festival. Uusia julkistetaan pian.

Meillä on tarjota palveluja juuri sinulle tapahtumajärjestäjä yhdenvertaisen tapahtuman toteuttamiseksi.Tämän vuoden pystymme tarjoamaan palvelut hanke-hinnoittelulla verkostolle, sillä ne ovat toistaiseksi Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemia. Tsekkaa ja osta omasi! http://kaikkienfestari.fi/palveluhinnasto-2019/

Päivitämme nettisivuille jatkuvasti lisätietoa esiintyjistä sekä tapahtumajärjestäjälle tarpeellista tietoa. http://kaikkienfestari.fi   

Tapahtumajärjestäjä hyötyy saavutettavuuden kehittämisestä monin tavoin. Tapahtuman asiakaspalvelu paranee ja mahdollisuus tavoittaa uusia kävijöitä kasvaa. Esteettömyyden ja moninaisuuden edistäminen lisää myös tapahtuman yhteiskunnallista uskottavuutta ja houkuttelevuutta.

Kulttuuri kuuluu kaikille tekijänä, kokijana ja näkijänä!

Uutiset