Lieksan Vaskiviikko otti haasteen vastaan

Lieksan Vaskiviikko mukana Kaikkien Festari-hankkeessa

Kaikkien Festari on ACCAC GLOBAL:in Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella toteuttama suunnannäyttäjä kokeiluhanke, jossa pureudutaan festivaalien inkluusioon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen myös esiintyjien osalta. Tavoitteena on hankkeen myötä tehdä tunnetuiksi ja näkyviksi ne festivaalit ja tapahtumat, jotka toteuttavat syrjimättömyyttä ja toimivat siis yhdenvertaisuuden suunnannäyttäjinä.

Tänä vuonna 40 -vuotisjuhliaan viettävä Lieksan Vaskiviikko on Pohjoismaiden suurin vaskimusiikkitapahtuma, joka kokoaa Lieksaan vuosittain genrensä huippumuusikot maailmalta, tarjoten upean konserttiohjelmiston, opetusta ammattilaisille ja harrastajille sekä vuosittaisen kansainvälisen vaskisoitinkilpailun.

Ensi kesän tapahtumaan osallistuu Kaikkien Festari -hankkeen ESKEH -esteettömyyskartoituskoulutuksen saanut Janna Maula ja Kirsi Mustalahti tarkastelemassa takatilojen esteettömyyttä ja ideoimassa palveluja kaikille.

Lieksan Vaskiviikko hyötyy saavutettavuuden kehittämisestä monin tavoin. Tapahtuman asiakaspalvelu paranee ja mahdollisuudet tavoittaa uusia kävijöitä kasvavat. Esteettömyyden ja moninaisuuden edistäminen lisää tottakai myös tapahtuman yhteiskunnallista uskottavuutta ja houkuttelevuutta.

Jospa jo seuraavana kesänä nähtäisiin Lieksassa kursseilla ja esiintyjinä myös inklusiivisia ryhmiä tai erityistarpeisia esiintyjiä ja kurssilaisia.

Jokaisella on oikeus kulttuuriin, sen kokijana, näkijänä ja tekijänä!